Prefata

Primul gând de a  scrie o carte mi-a venit prin iunie 2008, când anunţam pe blogul personal că până la finalul anului respectiv plănuiesc să o public. Îmi propusesem să scriu despre web design, în general, şi despre programare web până la un anumit nivel. O vedeam ca un ghid practic pentru oricine doreşte să înceapă o carieră în web design. Părea realizabil şi nu vedeam o problemă în a scrie despre ceva ce făceam de mai bine de 4 ani (la momentul respectiv). Mai mult decât o structură de bază nu am realizat, iar după câteva luni am abandonat de tot ideea de a scrie acel e-book. 

După un an jumătate mi-am zis că e timpul să scriu despre una dintre activităţile mele principale din ultimii 3 ani. De data asta am fost mai motivat şi strict în organizare, iar e-book-ul de faţă a fost finalizat în aproximativ două luni. Pentru unii poate fi un timp scurt, dar având în vedere că dimensiunea este mai redusă iar abordarea este una de nivel mediu, mi-a fost uşor să fac o selecţie a informaţiilor pe care să le prezint.

Nu mă consider un bun scriitor şi nu credeam că voi ajunge vreodată să scriu mai mult de simple articole pe bloguri sau site-uri. Sper ca feedback-ul primit de la voi să mă ajute ca în resursele viitoare informaţia să fie transmisă mult mai bine ca acum.

Din motive de confidenţialitate, nu am să prezint o listă a companiilor pentru care am lucrat şi am să mă rezum doar la domeniile din care făceau parte. Principalele ar fi: asigurări, turism, educaţie, retail, finanţe, media. În general, am luat parte la campanii de promovare, monitorizarea traficului, analiza comportamentului utilizatorilor, dar şi la dezvoltarea strategiilor de comunicare online.

Ţin să mulţumesc clienţilor pentru încrederea acordată şi înţelegerea de care au dat dovadă, fără ajutorul cărora această carte ar fi fost mai săracă în informaţii. De asemenea, mulţumesc foştilor colegi de la PlayTheBalls pentru perioada frumoasă petrecută alături de ei.

Aștept feedback-ul vostru pe pagina dedicata, iar pentru informații suplimentare îmi puteţi scrie pe email la adresa bogdan (@) pantoc. (ro) (adresa este fara spatii si paranteze)